Senioren

Bij CJV / YMCA Feijenoord vinden senioren ook plek. Gezien de lange historie van de organisatie zijn deze senioren erg verbonden met het jeugdcentrum. Sommigen kwamen hier vroeger zelf als kind of waren ooit betrokken als vrijwilliger bij het organiseren van jeugdactiviteiten in de jaren ‘70 en ‘80

CJV / YMCA Feijenoord

Senioren

Voor de senioren worden er ook laagdrempelige activiteiten georganiseerd om eenzaamheid en sociaal isolement te voorkomen. Het is daarom ook goed dat senioren actief blijven voor hun sociaal welzijn.

De activiteiten van de senioren worden ondersteund door vaste vrijwilligers en jongeren die stage lopen of maatschappelijke diensttijd hebben. Hierdoor ontstaat er een mooie interactie tussen jong en oud.

Senioren waarderen het om aandacht te krijgen van de jeugd. En de jongeren kunnen heel veel van de ouderen leren.

Er worden ook gezamenlijke acties georganiseerd waar senioren en jongeren iets samen doen voor de wijk. Zo hebben wij jaarlijks een kerstpakkettenactie in samenwerking met de logistieke opleiding van STC Rijnmond.

Spelletjesmiddag ouderen 65+

Dag: Maandag

Tijd: 12:30 – 16:30 uur

Frequentie: Wekelijks tijdens schoolweken

Bereik: Gemiddeld 18 ouderen per week

Elke maandag is er een gezellige inloop middag voor de ouderen uit de buurt. Er worden spelletjes gedaan met elkaar. Denk aan klaverjassen, sjoelen, bingo, Rummikub, quizzen etc. Soms zijn er ook speciale themamiddagen, zoals high tea, sierstukjes maken van een informatiemiddag over een bepaald onderwerp. De activiteiten worden begeleid door vaste vrijwilligers die zelf ook senioren zijn en af en toe een helpende hand vanuit NL cares vrijwilligers.

Activiteitenmiddag SOS 65+

Dag: Dinsdag

Tijd: 12:30 – 16:00 uur

Frequentie: Wekelijks tijdens schoolweken

Bereik: Gemiddeld 20 ouderen per week

Elke dinsdag komen de leden van SOS (Senioren Op Straat) bij elkaar .Elke week vindt er een andere activiteit plaats, denk aan: bingo, een muziekquiz, heerlijk pannenkoeken eten, (karaoke) zingen en nog veel meer. Ook hebben ze regelmatig leuke uitstapjes met elkaar.
De activiteiten worden begeleid door vaste vrijwilligers die zelf ook senioren zijn en af en toe een helpende hand vanuit NL cares vrijwilligers.

Naaiclub

Dag: Woensdag

Tijd: 9:30 – 14:00 uur

Frequentie: Wekelijks tijdens schoolweken

Bereik: Gemiddeld 8 ouderen per keer

Vanuit een initiatief van 2 van onze vrijwilligers is er een naaiclub voor vrouwen uit de wijk opgezet. Elke woensdag worden er naailessen gegeven voor volwassenen in de wijk. Een gezellige club waarbij voornamelijk vrouwen samenkomen om te leren patroontekenen en hun eigen kleding te maken en te verstellen. De deelnemers zijn voornamelijk moeders waarvan hun kinderen bij onze jeugdclubs komen.

Koffie in Club

Dag: Vrijdag

Tijd: 09:00 – 13:00 uur

Frequentie: Wekelijks tijdens schoolweken

Bereik: Gemiddeld 20 ouderen per week

Bewoners uit de wijk die iedere vrijdagmorgen bijkletsen onder het genot van een kopje koffie of thee. Met Pasen en kerst zorgen wij voor een ontbijt. Hoofdoel is om de ouderen uit de wijk een plek te kunnen bieden om contacten te kunnen
leggen.

Digitaal Vitaal

Computerclub volwassenen en ouderen

Dag: Dinsdag

Tijd: 18:30 – 20:00 uur

Frequentie: Wekelijks tijdens schoolweken

Bereik: Gemiddeld 10 ouderen per week

Het is ontzettend belangrijk dat iedereen kan meedoen in de samenleving maar veel ouderen kunnen alle digitale ontwikkelingen niet bijhouden en voelen zich vaak buitengesloten omdat ze niet kunnen omgaan met een smartphone, tablet of computer. Tijdens de digitaal vitaal computerclub kunnen ouderen en bewoners die ook moeite hebben met digitalisering geholpen worden en vaardigheden opdoen.

De activiteit wordt begeleid door jonge vrijwilligers en studenten.