Activiteiten

In de wijk Feijenoord is het gebruikelijk dat de jeugd veel tijd op straat doorbrengt ook tijdens schoolweken zijn kinderen na etenstijd nog op straat te vinden. Gezien de veiligheidsindex van de wijk bevinden kinderen zich dan in een risicovolle situatie.

Wij organiseren daarom wekelijks vaste activiteiten waarbij de kinderen na schooltijd en etenstijd in een veilige omgeving worden versterkt met stimulerende vrijetijdsbesteding, actieve cultuurbeoefening en talentontwikkeling.

Kleuterclub 3 t/m 6 jaar

Dag: Woensdag

Tijd: 14:00 – 15:30 uur

Frequentie: Wekelijks tijdens schoolweken

Speciaal voor jonge kinderen uit de wijk is er elke woensdagmiddag een gezellige kleuterclub gericht op spel, beweging taal en creativiteit. De kindermiddag wordt georganiseerd door vaste vrijwilligers uit de wijk, stagiaires social work en vrijwilligers die bijspringen via NL Cares, Netwerk Nieuw Rotterdam.

Kunst en techniek club 7 t/m 12 jaar

Dag: Maandag

Tijd: 18:30 – 19:45 uur

!

Elke maandag kunnen kinderen bij CJV / YMCA Feijenoord terecht voor kunstzinnige en technische activiteiten. Van kleien, schilderen tot knikkerbanen. Gezelligheid staat voorop! De club wordt georganiseerd door vaste vrijwilligers uit de wijk, stagiaires social work en vrijwilligers die bijspringen via NL Cares, Netwerk Nieuw, Rotterdam en Legato Foundation.

Kids Club 7 t/m 12 jaar

Dag: Woensdag

Tijd: 18:30 – 19:45 uur

Frequentie: Wekelijks tijdens schoolweken

De kinderen kunnen hun energie kwijt en ontspannen met spel, knutselen, tafeltennis en bordspellen. De club is opgericht om kinderen uit de wijk ’s avonds van straat te houden. De avond wordt georganiseerd door vaste vrijwilligers uit de wijk, stagiaires social work en vrijwilligers die bijspringen via NL Cares, Netwerk Nieuw Rotterdam.

Meidenclub 7 t/m 12 jaar

Dag: Donderdag

Tijd: 18:30 – 19:45 uur

Frequentie: Wekelijks tijdens schoolweken

Bij de meidenclub kunnen meisjes vanaf 7 t/m 12 jaar gezellig bij elkaar komen en samen leuke activiteiten doen en lekker kletsen. De oudere meiden helpen de jongere meiden en bedenken ook activiteiten.